Kérem várjon...

vissza Az arany gyűrű városai (Moszkva és környéke), Oroszország

Utazás adatlapja

Azonosító 1110-1
Utazás név Az arany gyűrű városai (Moszkva és környéke)
Kategória Városlátogatás
Szállás típusa Hotel
Hotel név Arany gyûrû szállás
Hotel besorolás
Ország Oroszország
Régió Moszkva
Település Moszkva

 

Miért éppen Moszkva és az Arany gyűrű városai?

1. Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat.

2. Oroszország mélyebb megismerésére ad alkalmat ez az utazás, elbűvölőek a régi orosz városok, a vidéki emberek, a természet , az orosz táj és a nyugalom.

3. Bejárhatjuk a gyönyörű történelmi városokat és templomokat, hallhatjuk az ősi harangok zúgását, s egyben megismerjük az orosz középkor fényes éveit.

 

GARANTÁLT INDULÁS!

 

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3*-os, kétágyas, fürdőszobás, szállodai szobákban

Ellátás: program szerint

PROGRAM

1. nap: Találkozás Ferihegy 2B terminálon, indulás Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer szállodába, szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a Szofia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostort és a Lomonoszov Egyetemet. Programunk a Vörös Téren, a Vaszilij Blazsenij székesegyház megtekintésével ér véget (kívülről). A városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, a Világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij Székesegyház, a Blagovescsenszkij Székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.

3. nap: Reggeli után indulás Vlagyimirba. Az ebéd elfogyasztása után városnézés (Uszpenszkij és Dmitrij székesegyházak, Aranykapu, kristály-üveg múzeum megtekintése.) Délután kirándulás Bogoljubovoba, ahol Pokrov-na-Nerli templomot vagy Bogoljubov Kolostort tekintjük meg. Transzfer Szuzdálba. A szállás elfoglalása után vacsora.

4. nap: Reggeli után szuzdáli városnézés: kreml, Krisztus-palota és a fából készült műalkotások múzeumának megtekintése. Ebéd után elutazás Kosztromába. A szállás elfoglalása után vacsora.

5. nap: Reggeli után városnézés Kosztromában, melynek során meglátogatjuk az ipatyevi monostort (Trojckij székesegyház). Utána elutazás Jaroszlávlba, ahol ebéd után városnézésen vesznek részt utasaink. Megtekintjük a Szpaszo-Preobrazsenszkij monostort és Ilja Prorok templomait. A szállás elfoglalása után vacsora.

6. nap: Reggeli után elutazás Rostovba, a városnézést követően továbbutazás Szergijev Poszadba, amely az ősi orosz ortodox egyház központja, templomokkal, kolostorokkal, szent helyekkel. Útközben megálló Perejaslavl Zalesszkijbe, amely város szintén tagja az Arany Gyűrűnek. Elutazás Moszkvába, a szállás elfoglalása.

7. nap: Reggeli után fakultatív programként idegenvezetővel a Nemzeti Képtárat (Tretyakov) tekintjük meg. Közlekedés metróval, közben lehetőségünk lesz megismerkedni a legszebb moszkvai metróállomásokkal. Délután transzfer repülőtérre és hazaindulás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

A Kreml és a Vörös tér

Novogyevicsij kolostor

Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Vlagyimir Fehér Műemlékei

Szuzdál Fehér Műemlékei

Jaroszlávl történelmi városmagja

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Utazás időpontjai

Információ kérése az utazásról