Kérem várjon...

vissza Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken, Olaszország

Utazás adatlapja

Azonosító 3806-1
Utazás név Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken
Kategória Városlátogatás
Szállás típusa Hotel
Hotel név Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken
Hotel besorolás
Ország Olaszország
Régió Szardínia
Település Szardínia és Korzika

Utazás: odaútban repülővel, visszaútban autóbusszal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: Reggeli

 

1. nap: Budapest – Alghero
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délelőtt 08:45 h-kor. Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával 10:45 h-kor. Érkezés Algheroba 12:50 h-kor, majd transzfer a szállodához. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás Algheroban.

2. nap: Alghero – Nuraghek völgye - Arborea (150 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg.  Ezután rövid pihenőt tartunk a románkori Borutta-i S. Pietro di Sorres bazilikánál. Kirándulásunk utolsó állomásaként egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

A késő délutáni órákban érkezünk meg Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében, illetve a közeli tengerparton.

3. nap: Arborea - Barumini – Giara fennsík - Arborea  (120 km)

Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.

Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk, amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során megismerjük a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknik ebéden veszünk részt, ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg, majd a közeli településen vásárolhatunk is kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra.

4. nap: Arborea - Castelsardo – Santa Terresa Galluria – Bonifacio (230km)

Reggeli után észak felé haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak.  A déli órákban érkezünk Santa Terresa Galluriába. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően „kapaszkodnak” a fjord szélébe.

Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabadprogram, szállás Bonifacio környékén.

5. nap: Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (170 km)

Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát, ami ma múzeum, majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás Ajaccioban.

6. nap: Ajaccio – Porto – Ile Rousse (90 km)

Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.

Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portóban, majd sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Calviba. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd a közeli Ile Rousseban folytatódik programunk. Rövid séta a gránitsziklás városban. Szállás Algajolában.

 

7. nap: Algajola – Bastia – Livorno - Pisa (100+30km)

Reggeli után a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Városnézés, majd a hajó indulásáig szabadidő a hangulatos városban.  A barokk város központja a nyüzsgő St. Nicola tér. A régi negyedben látható a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templom, ami a régi kikötő fölé magasodva, a város jelképévé vált.

14:00 h-kor behajózás Livorno felé. Érkezés 18: h-kor, majd utazás Pisaba, utolsó szállásunkra.

8. nap: Pisa –Budapest (1020 km)

Reggeli után folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazás időpontjai

Információ kérése az utazásról